Lobke

 

Onze eigen Lobke ook genoemd Bregje Fenna Út it suden, een schat van een teefje door ons gefokt.

Toen haar moeder Fenna een van haar eerste shows liep, kwamen wij op de show in Eindhoven Yep fan ’t Fûgelhiem tegen. Hij liep daar samen met zijn baasje Gea zijn allereerste show en behaalde meteen een mooie 2U.

Toen ik hem zag, wist ik het meteen als de combi Fenna & Yep goed gekeurd zou worden, wilde ik daar in de toekomst, mits er een mooi lief meisje bij zou zitten, een dochter van.

Hoezo liefde op het eerste gezicht en dan hadden we het nog niet eens over de honden zelf.

We wilden hem nog niet voor ons eerste nestje gebruiken. Het was nog iets te vroeg voor een derde hondje in de roedel. Het jaar erop was het dan toch zover. Yep was al hond aan huis hier, kwam regelmatig met zijn baasjes op visite en nog. De toestemming van de Fac was binnen en eind februari 2010 kwam Yep een weekje logeren.

En zie hier het resultaat, Lobke werd geboren op 4 mei 2010 samen met drie zusjes Bente – Luna – Woody en drie broers Bas – Bøkko en Brend. Een heerlijk maar ook druk nestje was het.

Lobke bleek een heel leuk hondje te zijn qua bouw maar zeker ook qua karakter. Met negen maanden liep ze haar eerste show op de clubmatch in Venray. Daar was ze Beste stabij pup en werd ze van de 10 pups 3e in de ere-ring.

Dit mooie resultaat was de eerste van vele mooie showresultaten die volgden. Trots waren en zijn wij op haar !

Zie Lobkes showresultaten – wordt aan gewerkt.

Na het behalen van alle mooie kampioenschapstitels vonden wij het tijd worden voor een nestje. Lobkes en Tjibbes pups zijn geboren op 5 juni 2013, ons F-nest !

Een jaar later begon het bij ons weer te kribbelen en gingen we op zoek naar een lieve mooie reu voor onze Lobke. Deze hebben we gevonden in Anton Jelmer fan de Moaie Hôvingen van Bertha van Engelen en Karin Blok.

Op 7 september 2014 zijn Lobke en Jelmer de trotse ouders geworden van ons H-nest.zooplus.nl